Restoran Yönetimi

09:00 - 21:00

+90 532 285 96 88

Restoran Yönetim Programı

DİA restoran programı ile restoran işletmecilerine teknolojik çözümler sunmaktadır. Salon – masa yönetimi, self servis, paket servis, garson takibi, tahsilat sistemi, otel entegrasyonu, ödenmezler, ikramlar ve indirimler, adisyon bölme, barkodlu satış, yazdırma sistemi, yabancı dil desteği, depo programı, üretim ve maliyet, cari takibi, talep ve sipariş, grafikler ve raporlama modülleri sayesinde tüm restorana hakim olma olanağı vermektedir.

Restoran Yönetimi

  • Salon, masa, garson yönetimi
  • Menü, ürün reçete tanımı
  • Parçalı ve direkt tahsilat
  • Telefon sipariş ve kurye takibi
  • Dokunmatik satış ekranı
  • Hesap-Masa, Bölme-Birleştirme ve iptal etme
  • Fast Food satış
  • Maliyet ve performans raporları
  • Mutfak ekranı
  • Mobil cihazlarda çalışma
  • Otel entegreli çalışma
  • Sipariş notları takibi
  • Yazıcı adisyon/hesap çıktısı kuralları oluşturma

Restoran Programı – Genel Özellikleri – Avantajları

  • Hızlı, pratik, kullanımı kolay, dokunmatik satış ekranı.
  • Sınırsız sayıda salon, masa tanımlayabilme ve salona özel tanımlar yapabilme imkanı verir.
  • Sınırsız sayıda menü grubu ve ürün tanımlayabilirsiniz.
  • Garson, indirim ve ikram takibi yapabilirsiniz.
  • 10 kişiye kadar masa hesabını bölebilme ve her kişinin hesabının ayrı takibi.
  • Nakit (her döviz türünden ayrı ayrı), kredi kartı (her posun ayrı takibi), açık hesap (veresiye) olarak ödeme alabilme. Parçalı tahsilat yapabilme (Bir kısmı nakit, bir kısmı kredi kartlı gibi).
  • Satış ve maliyet analizlerinizi kontrol ederek gelir – gider raporlarınızı tutabilirsiniz.

Neden Restoran Yönetimi?

DİA’nın restoran programını kullanmak için yüzlerce sebebiniz var. Öncelikle kolaylık ve verim arıyorsanız bu sistem ile tam anlamıyla rahatlayacaksınız. İstediğiniz kadar salon ve masa açma imkanı tanıyan restoran yönetimi modülü, garson takibi yapmanıza da olanak tanıyacak.

Ayrıca dokunmatik ekran kolaylığı sağlayan program ile kolay kullanım sağlar. Sınırsız sayıda menü başlığı tanımlayabilir, hızlı tahsilat özelliği ile tek tuş kullanarak masa hesabı alabilirsiniz. Yabancı dile desteği ile uluslararası müşterilerinize ödeme ve rezervasyon konusunda da yardımcı olursunuz. Barkodlu satışlar da gerçekleştirebilir, sipariş taleplerinizi düzenleyebilirsiniz. DİA Restoran Programı, tüm işlemlerinize hız ve kolaylık getirir.

Restoran Yönetmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Modüller

– Çözümler

Sınırsız sayıda salon ve her salon için istenilen sayıda masa açılabilmektedir. Salonlara ve masalara özel isimler verilebilir. Salonlara kullanıcı bazlı yetkiler tanımlanarak kullanıcıların yalnız yetkili oldukları salonlarda işlem yapabilmesi sağlanır. Salondan yapılan satışların yiyecek, içecek ve muhtelif olarak ayrı depolardan düşmesi sağlanabilir.

Restaurant satış ekranı tamamen dokunmatik ekran pc kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Satış ekranında tüm salonlar ve masalar üzerinde interaktif işlemler yapabilirsiniz. Aktif masaların açılış saatleri, son verilen sipariş saati, hesabı veya birden fazla hesap varsa tek tek hesapları gösterilir. İstenirse masa üzerine özel notlar bırakılabilir, örneğin “Ahmet Bey ve Eşi” gibi bir not bırakabilirsiniz. Masanın hesabı alındıktan sonra not silinecektir. Bir masadaki hesabı 10 parçaya kadar bölebilir, her birinin tahsilatını ayrı ayrı yapabilirsiniz.

Yazıcı yönlendirmeleri yapabilirsiniz. Örneğin yiyecekler mutfaktan çıksın şeklinde bir tanım yaparsanız, her sipariş kaydında mutfaktan yalnız türü yiyecek olan ürünlere ait sipariş isteği çıkacaktır. Sipariş isteğinde masa numarası ve garson adı, saat gibi bilgiler bulunmaktadır.

5 farklı dilde hesap çıktısı alabilirsiniz. Hesap aldıktan sonra masaya herhangi bir işlem girişine izin verilmez. İstenirse hesap iptal edilerek masaya işlem girişi yapabilirsiniz. Hesap alma işleminden sonra tahsilat aşaması gelmektedir. Tahsilat yapıldıktan sonra masa temize alınmaktadır.

Menü üst grubu, menü başlıkları ve her başlığın altına sınırsız sayıda ürün açabilirsiniz. Ürünleri yiyecek, içecek, muhtelif kodları verebileceğiniz gibi, çeşitli grup tanımları yapabilir, raporlarınızı buna göre çekebilirsiniz. Ürünler için 10 adet sabit fiyat tanımı yapabilir, bu fiyatlar için özel isimlendirmeler yapabilirsiniz.

Ürün için 10 adet fiyat tanımı yapabilirsiniz. Örneğin “Satış Fiyatı”, “Personel Fiyatı”, “Esnaf Fiyatı”, “Rehber Fiyatı”, … Ürün seçme aşamasında hangi fiyat tipinden satış yapmak isterseniz onu seçersiniz.

Hem yüzde olarak hem de tutar olarak indirim yapabilirsiniz. İstenirse hesabı direk bir rakama yuvarlayabilirsiniz. İndirimi hesabı göndermeden önce yaparsanız hesap çıktısında görünecektir. Ama istenirse tahsilat aşamasında da indirim yapabilirsiniz.

Self Servis: Self servis olarak ürün satışı yapabilirsiniz. Burada self servis satış yapabildiğiniz gibi aynı anda hem masa yönetimi hem de self servis satışı yapabilirsiniz. Menüden hızlı bir şekilde ürünleri seçip tahsilat yada hızlı tahsilat yapabilirsiniz. Self servis hesap fişinde ödeme şeklini görebilirsiniz.

 Restoran Self Servis Ekranı Nasıl Kullanılır?

Paket Servis: Caller ID uyumlu paket servis ekranımızla hızlı bir şekilde sipariş alarak gerekli görevlendirmeleri yapabilirsiniz. Rehber üzerinden müşteri takibi yapabilirsiniz. Sipariş alırken özel notlar girebilirsiniz. Kurye takibi yapabilirsiniz. Aynı zamanda yemek sepeti entegrasyonu sayesinde yemek sepeti siparişlerinizi yönetebilirsiniz.

Garson Takibi: Garson kartları açarak garson takibi yapabilirsiniz. Ayrılan garsonları pasif duruma alarak sipariş alırken gözükmemesini sağlayabilirsiniz. Her sipariş kalemi için ayrı ayrı garson tanımlayabileceğiniz gibi tüm sipariş için tek bir garson tanımı yapabilirsiniz. Hangi garson ne kadar satış yapmış, kaç adisyon kesmiş, hangi salonlarda daha aktif çalışmış, ne kadar yiyecek, ne kadar içecek satışı gerçekleştirmiş görebilirsiniz. Ayrıca grafiksel bir ekranda garson ciro durumlarının takibini yapabilirsiniz.

Garson şifresi yöntemiyle garsonların sipariş kaydı yapabilmelerini sağlayabilirsiniz. Her garsona özel şifreler tanımlayıp “Garson Değiştir” seçeneğiyle siparişe tanımlı garson bilgisini değiştirebilirsiniz.

DİA Mobil Restoran: DİA Mobil Restoran uygulamasında yer alan masa, adisyon, hesap, menü arayüzüne benzer pratik, hızlı ve gelişmiş bir kullanım arayüzü ile masadan sipariş almanızı sağlayan mobil sipariş sistemidir.

Paket Servis: Mobil üzerinden aynı zamanda kurye işlemlerinizde siparişlerinizin beklemeden yola çıkması, yola çıkmışsan teslim edilen sipariş sürecine kadar tüm süreçte takipte kalarak sipariş tesliminde ödemelerinizi anlık olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Pratik Raporlama: Gün sonu, günlük sipariş listeleri, gruplara göre ürün satış, gün gün satış analizi ve ürün satış maliyet analizi gibi raporlarınıza akıllı telefonlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Hedeflediğiniz ürünlerde kampanyalar ve promosyonlar düzenleyerek satışlarınızı artırabilirsiniz.

Yazıcıya Gönderim: Yazdırma istemcisi özelliği ile tüm yazıcılara restoran mobil uygulaması üzerinden fiş gönderimlerinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Tahsilat Sistemi: 2 çeşit tahsilat yöntemi sunulmaktadır. Direk Tahsilat modunda tek tuşla hemen tahsilat yaparsınız. Parçalı Tahsilat modunda ise bir kısmı nakit, bir kısmı kredi kartı, bir kısmı ticket gibi parça parça tahsilat yapabilirsiniz. Tahsilattan hemen sonra masa boşaltılır ve yeni siparişler alabilirsiniz.

Tahsilat ekranının istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Nakit TL, Nakit EUR, Nakit USD gibi döviz türleri tanımlayabilirsiniz. Kredi kartı poslarını ayrı ayrı açabilirsiniz. Multinet, Sodexo, Yemek Çeki tanımı yapabilirsiniz. Bunların haricinde Açık Hesap özelliğini kullanarak veresiye satışlar yapabilirsiniz. Cari ekstre düzenleyebilir, yapılan tahsilatları girerek cari bakiye takibi yapabilirsiniz. Kullanıcıya, salona, şubeye özel kasa tanımı yapabilir, kasaları ayrı ayrı takip edebilirsiniz. Ayrıca ödeme aşamasında indirim yapabilirsiniz.

 Restoran Satış Ekranı Nasıl Kullanılır?

Otel Entegrasyonu: Otel programıyla entegre tahsilat sistemini kullanabilirsiniz. Yani otel müşterisinin harcamalarını ekstra olarak hesabına işlenmesini sağlayabilirsiniz.

Ödenmezler: Ödenmez kartları açarak, ödenmez fişleri düzenleyebilirsiniz. Ödenmezler için özel indirimler tanımlayabilirsiniz. Örneğin Ahmet Beye yiyeceklerden %50 indirimli olsun diyebilirsiniz. Ödenmez raporu ile kim ne kadar harcama yapmış detaylı ya da özet olarak görebilirsiniz.

Personeller için özel fiyat tanımı yapabilirsiniz. Stok kartında 10 adet fiyat tanımı yapılmıştır. Bunlardan örneğin fiyat 2 olanı personel fiyatı diyerek her ürün için özel fiyat girebilirsiniz.

İkramlar ve İndirimler: Sipariş üzerindeki istediğiniz ürünü ikram olarak gösterebilirsiniz. İkram verilen ürünlere ait günlük rapor alabilirsiniz. Tahsilattan önce yüzde veya tutarsal olarak indirim yapabilirsiniz. Toplam ücreti istediğiniz bir rakama yuvarlayabilirsiniz. Tahsilattan önce yapılan indirimler hesap fişinde çıkacaktır. Tahsilat aşamasında da direk toplam tutar üzerinden indirim yapabilirsiniz.

Adisyon Bölme: Bir masanın hesabı 10 parçaya kadar bölünebilmektedir. Sipariş alırken 1.kişi siparişleri, 2. kişi siparişleri diye ayrı ayrı girebileceğiniz gibi, sonra da ayrım yapabilirsiniz. Adisyon bölündükten sonra hesap fişleri ayrı ayrı çıkartılmakta ve hesaplar ayrı ayrı alınmaktadır.

Barkodlu Satış: Standart barkodlu veya miktarlı terazilerden alınan barkod ile satış gerçekleştirebilirsiniz.

Yazdırma Sistemi: Çok özel yazdırma tanımları yapabilirsiniz. Örneğin sıcak yemek siparişleri başka bir yerden, pizzalar başka bir yerden, deniz ürünleri başka bir yerden gibi yazdırma tanımı yapabilirsiniz. Sipariş onaylanır onaylanmaz sipariş istekleri ilgili yazıcılara yönlendirilir.

Yabancı Dil: Özellikle turistik işletmelerde bu tarz isteklerle karşılaşıyoruz. Hesap çıktısı almadan önce istenirse çıktı dili seçilebilmektedir.

Depo Yönetimi: İstenilen sayıda depo açabilir, her depo için özel yetkilendirme yapabilirsiniz. Mal alım, iade ve fiyat farkı faturası düzenleyebilirsiniz (Pro modülde). Depolar arası transfer yapabilir, sarf, fire, devir, sayım eksiği, sayım fazlası fişleri girebilirsiniz. Salonlardan yapılan satışları yiyecek, içecek ve muhtelif olarak farklı depolardan düşmelerini sağlayabilirsiniz. Depolara ait anlık stok miktarlarını görebilirsiniz. Depo grupları oluşturarak toplam stok miktarlarını tek ekrandan görebilirsiniz. Envanter raporu alarak devir, giren, çıkan, kalan stok miktarlarını depolara göre veya tüm depolara göre alabilirsiniz. Envanteri sabit fiyat, ortalama, fifo, lifo, son girene göre alabilirsiniz. Eksi stok takibi yapabilirsiniz. Depo sayımı ile stok miktarlarını belli dönemlerde güncelleyebilir, fark raporları alabilirsiniz.

 Restoranda Kullanılacak Stok Kartları Nasıl Açılır?

Üretim : Ürünler için reçeteler oluşturabilirsiniz. Tek tek veya belli bir zamanda toplu şekilde üretim yapabilirsiniz. Tüm satılan ürünleri tek tuşla üretimini sağlayabilirsiniz.

Maliyet: Üretim sonucu ortalama, fifo, lifo, son girene göre maliyet raporları alabilirsiniz. Devir yapmadan istediğiniz tarih aralığına göre rapor alabilirsiniz.

 Restoran Eksiye Düşen Stoklar Toplu Olarak Nasıl Üretilir?

Restoran Carisi Takibi: Müşterilerin ve satıcıların takibi yapabilir, dövizli veya TL ekstre düzenleyebilirsiniz. Faturalar, ödeme ve tahsilatlar, vadelendirme, taksit takibi, çek-senet takibi, şirket ve müşteri kredi kartı çekimlerinin takibini yapabilirsiniz.

Talep ve Sipariş:Departmanlardan gelen talepleri sisteme girerek, onaylamadan sonra onaylanan miktar kadarını siparişe veya direk faturaya dönüştürebilirsiniz.

 Restoran Sipariş Takibi Nasıl Yapılır?

Mutfak Takibi: Mutfağa yollanmış siparişlerin ne durumda olduğunun, ne zaman hazır olacağının takip bilgisi vermektedir. Alınan siparişler istenen bir ekran tarafından (Pide fırını önündeki ekran veya Izgara önündeki ekran) ayrı ayrı listelenebilir. Bu ekranlar üzerinden ilgili siparişin durumu (fırına atıldı, hazır gibi) güncellenir ve garson tarafından izlenebilir.

 Restoranda Mutfaktaki Sipariş Durumları Nasıl Takip Edilir?

Çeşni İşlemleri:Ürün seçenekleri, eksiltilmesi veya eklenmesi istenen malzemenin (ekstra peynir, sucuk vb) ürün maliyetine yansıması işlemlerini gerçekleştiren özelliktir. Örneğin, Pizza seçildiğinde ekstra peynir, ekstra sucuk seçenekleri fiyatları ile beraber gösterilir ve müşteri talebine göre garson tarafından seçim yapılır. Mutfağa iletilen siparişlerde bu ekstra talepler ayrıca gösterilir.

 Restoran Çeşni İşlemi Nasıl Çalışır?

Grafikler ve Raporlama: Gün gün satışlar, salonlara göre satışlar, fiş türüne göre, menüye göre, yiyecek içeceğe göre toplam satışlar, garsonlara göre satışları grafiksel olarak takip edebilirsiniz, raporlarını alabilirsiniz. En yoğun saatler, en çok satılan ürünler, menü grupları, en çok satış yapan garson, salon, masa gibi pek çok analizi programdan alabilirsiniz.

 Restoran Satış Grafiği ve Raporlar Nasıl Alınır?
 Restoran Z Raporu Nasıl Alınır?

Yemeksepeti Entegrasyonu: Bu entegrasyon ile Yemeksepeti’nden gelen siparişlerin DİA içerisinde Paket Servis ekranında görünmesi, siparişe uygulanan işlemlerin de Yemeksepeti’ne gönderilmesi sağlanır.

Her işletmenin kolayca kullanacağı Yemek Sepeti entegrasyonu ile anlık siparişlerinizi takip edebilirsiniz.

Paket servis ekranına düşecek olan siparişlerde personeli farklı ses tonları ile uyararak, dokunmatik ekranlar üzerinden sürece başlamasını sağlayabilirsiniz.

Sorunlu olabilecek siparişleri yine aynı ekran üzerinden iptal edebilirsiniz.

 Yemek Sepeti Entegrasyon Tanımları Nasıl Yapılır?

× Size nasıl yardım edebilirim?